Hyppy tuntemattomaan – uuden työntekijän tarina

Myönnän. Jännitän hyppyä tuntemattomaan.

Sitähän uuden työn aloittaminen aina on, eikä tämäkään kerta RPT Doculla tehnyt poikkeusta. Ensimmäisellä työmatkalla innostuneisuus ja jännittyneisyys hallitsivat vuorotellen mieltäni. Vasta perille saavuttuani rauhallisuus ja varmuus alkoivat ottaa vallan. Sitten tuntuikin kuin joku olisi nopeuttanut ajan kulumista ja tunnit lentäisivät ohi huomaamatta. Niin paljon oli uutta ja ihmeellistä sisäistettäväksi.

Jälkeenpäin ajateltuna onkin hassua, kuinka kaiken uuden keskellä pienet yksityiskohdat voivat jättää vahvan muistikuvan ensimmäisiltä työpäiviltä. Minulle näitä ovat esimerkiksi hedelmäkorit, jotka jaetaan säännöllisesti henkilökunnalle yhteiseksi, ja joista ensimmäisenä katoavat banaanit helpon syötävyytensä vuoksi. Suklaakonvehti, jonka joku ystävällinen oli tuonut työpöydälleni heti aamusta. Monien huulilla huhuja uudesta kahviautomaatista – kuinka paljon se saapuessaan muuttaisikaan kahvihetkiä.

Merkittävintä ja mieleenpainuvinta on ollut tietenkin uusien kollegoiden kohtaaminen. Ensitutustumisten yhteydessä en ole voinut olla huomiomatta, kuinka mielellään väki omasta työstään kertoo. Yksityiskohtaisesti, innostuneesti, monin sanankääntein. Hyvin monella on pitkä ura talossa takana ja siten syvää näkemystä RPT Docun taustoista ja bisneksestä. Vastaavasti kun kerron omasta roolistani, alkaa helposti ideointi, miten jatkossa voitaisiin toimia yhdessä hyödyllisesti. Ilmapiiri on työorientoitunut, mutta lämmin.

Kunnianhimoa. Tiimipelaamista. Sitoutumista. Ammattitaitoa.

Näitä neljää arvoa yrityksemme toimitusjohtaja Sampsa Seppälä esitteli minulle jo työhaastattelussa. Samat asiat korostuivat hänen pitämässään aamupalaverissa, aivan ensimmäisenä työpäivänäni. Nämä arvot osuvat päivittäin silmiini työpisteelläni, kahvimukiin ja hiirimattoon kirjailtuina. Vietettyäni talossa kolme viikkoa ja tutustuttuani työtovereihini, ymmärrän jo paljon paremmin, miksi.

Parasta työn aloittamisessa RPT Doculla on ollut nähdä, miten yrityksen arvomaailma ei ole jäänyt sananhelinäksi johdon laatimaan strategiaan. Arvot koetaan työyhteisössä, ihmisten suhtautumisessa työhönsä ja heidän halussaan kehittää asioita paremmaksi. Tällaisessa ympäristössä vaatii itseltään paljon ja pyrkii tinkimättä parhaimpaansa.

Onkin todella motivoivaa, että nyt saan olla pala tätä kokonaisuutta ja voin omalla toiminnallani edistää yhteisiä arvoja. Onneksi uskalsin hypätä.

Facebooktwitterlinkedinmail