Hyvien lukujen aikaa

Kiitos kaikille, jotka kävitte RPT Docu Oy:n osastolla Kiinteistömessuilla. Tavoitteenamme oli kertoa, että RPT on yllättävän suuri; firman nimi ei ehkä ole niin tuttu, mutta jokainen rakennus- tai kiinteistöalalla toimiva tuntee varmasti ainakin yhden brändeistämme. Tässä tavoitteessa onnistuimme: yksi ja toinen totesi osastollamme käydessään olevansa yllättynyt, että ”tuokin on teidän tuotteenne”.

Messuosastolla juhlittiin Projektiuutisia, jolla on menossa 30. vuosikerta. Projektiuutisten konsepti on säilynyt vahvana alusta alkaen, se on kantanut talouden notkojen ja rotkojenkin yli. Vahvalta näyttää edelleen, tässä numerossa on 96 mielenkiintoista sivua. Projektiuutiset esittelee Suomen tärkeimpiä rakennushankkeita, ja yritykset haluavat kertoa lehdessä, että ovat olleet niitä suunnittelemassa ja toteuttamassa. Kiitos kaikille yhteistyöstä.

Painettua mediaa on pitkään käsitelty yhtenä kokonaisuutena vastapuolellaan sähköinen media some-kanavineen. Painettu ja e eivät kuitenkaan ole taistelupari, vaan ne täydentävät toisiaan, eikä painettu media ole homogeeninen. Painetut aikakauslehdet kiinnostavat lukijoita, sillä mahdollisuus oppia ja nauttia ilman digitaalisuutta on arjen luksusta. Lisäksi ammattilehdet erottuvat omaksi ryhmäkseen aikakauslehtien sisällä: niiden elinkaari on pitkä, ne ovat ammatillisesti tärkeitä lukijoilleen, ne luetaan huolella. Projektiuutisissa yhdistyy laadukas aikakauslehti ja tärkeä ammattilehti. Sellaista me lupaamme tehdä ensi vuonnakin.

Lupausta tukevat hyvät numerot rakentamisen ja kiinteistöjen markkinoilta. Ruotsin rakennusteollisuutta edustava Sveriges Byggindustrier on juuri kertonut, että tämän vuoden kasvuprosentti nousee 12:een eikä sellaista lukua ole nähty kymmeneen vuoteen. Ensi vuonna kasvu liudentuu neljäksi prosentiksi, veturina toimii asuntorakentaminen.

Hyvin menee Suomessakin: Rakennusteollisuus RT:n mukaan rakentaminen kasvaa tänä vuonna neljä prosenttia tai vähintään yhtä paljon kuin koko Suomen talous. Rakentamisen määrä on nyt ylittänyt finanssikriisiä edeltävän tason, eikä RT:ssä uskota äkkipudotukseen – uusia asuntoja tarvitaan paljon lähivuosina erityisesti kasvukeskuksissa. Myös suuria LVI-tukkuja edustavassa LVI-Teknisen Kaupan liitossa hyristään tyytyväisinä, kun kolmannen kvartaalin myynnin kasvu oli ennustetut kuusi prosenttia.

Hyviä lukuja kaikille tämän hienon numeron parissa!

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja

Facebooktwitterlinkedinmail