Kiitettävän huitteilla

346 lukijaamme vastasi laajaan kyselyyn, jolla selvitimme toukokuussa Kiinteistöpostin paikkaa taloyhtiöpäättäjien ja isännöitsijöiden arjessa ja sydämessä. Lämmin kiitos kaikille vastaajille, ja onnea Kalevi K., Jarno V. ja Marita V. – heille on lähtenyt vastaajien kesken arvotut herkkupalkinnot.

Lue näköislehti tästä.

Vastaajista oli 29 prosenttia päätoimisia ja 10 prosenttia sivutoimisia isännöitsijöitä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajia oli 33 prosenttia ja muita hallituksen jäseniä 13 prosenttia. Vastaajista oli alle 50-vuotiaita 16 prosenttia ja yli 65-vuotiaita 38 prosenttia. Tätä ei ole mitään syytä päivitellä: 60 on uusi 40. Taloyhtiöt ovat hyvissä käsissä, kun päättäjinä on kokenuttakin väkeä.

Paperista Kiinteistöpostia lukee 57 prosenttia vastaajista ja pelkästään verkkolehteä 12 prosenttia, loput sekä että. Jatkossa paperilehteä odottaa 44 prosenttia ja pelkän verkkolehden varassa aikoo olla 20 prosenttia vastaajista.

29 prosenttia vastaajista lukee lehden tarkasti kannesta kanteen. Muutamaan mielenkiintoisimpaan artikkeliin keskittyy 51 prosenttia vastaajista. 56 prosenttia tarttuu lehteen useammin kuin kerran, ja 60 prosenttia kertoo, että heidän lehteään lukee useampi henkilö. Se tarkoittaa, että Kiinteistöpostin lukijamäärä on merkittävästi suurempi kuin lehden levikki.

Asiantuntevuudesta lehti saa vastaajilta kouluarvosanaksi 8,73, luotettavuudesta 8,65 ja tärkeydestä vastaajan työn kannalta 8,22. Huikeat 81 prosenttia vastaajista on suositellut Kiinteistöpostin artikkelia jonkun toisen luettavaksi. Olemme tästä luvusta ylpeitä, ja samalla se kertoo suuresta vastuusta: artikkeleiden pitää olla jatkossakin asiantuntevia ja taloyhtiömaailmaan napakasti osuvia.

Kyselyssä oli mahdollisuus antaa kirjallista palautetta tänne toimitukseen. Hyvää palautetta oli paljon: ”Olette valinnut hyvän linjan tehdä mielenkiintoista lehteä”, ”Olen saanut artikkeleista paljon oppia ja hyötyä”. Huonoa palautetta ei ollut lainkaan, mutta parannusehdotuksia oli useita: kattavammin koko Suomi mukaan artikkeleihin, lisää asiantuntija-artikkeleita, lisää rivitaloasiaa, lisää henkilöhaastatteluja, lisää taloutta ja lisää opastusta taloyhtiön hallintoon.

Otamme kaiken palautteen huomioon, kun mietimme ensi syksyn ja ensi vuoden numeroita. Kiinteistöpostilla on menossa 25. vuosikerta, ja lukijakyselymme perusteella uskallamme odottaa hyvää yhteistyötä lukijoidemme ja ilmoittajiemme kanssa vielä pitkään.

Tänne toimitukseen saa aina soittaa, kun mielessä on taloyhtiöön liittyvä juttuvinkki tai selvitettävä asia.

Hyvää kesää kaikille!

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja

Facebooktwitterlinkedinmail