Korjaaminen on hyvä asia

Jokainen taloyhtiön osakas osaa kertoa remontista, jossa jokin tai kaikki on mennyt pieleen. Kokemukset eivät ole aina omia, mutta viimeistään parin talon päästä on kuulunut huonoja uutisia. Kun näitä kalliiksi tulleita erehdyksiä on pengottu, on löydetty huonoa valmistelua, välinpitämätöntä ja pitkiin aliurakointiketjuihin jaettua toteutusta ja ryhditöntä valvontaa. Sydet ja sepät joutuvat katsomaan peiliin.

Kun tiedetään, millä tavalla päästään huonoon lopputulokseen, tiedetään aika hyvin sekin, millä tavalla päästään hyvään lopputulokseen.

Jos taloyhtiö ja sen hallitus ovat hereillä, valppaina ja avoimena tiedolle sekä varaavat riittävästi aikaa ja rahaa remontin valmisteluun, on jo saatu kiinni sen polun päästä, jonka lopussa on palkinto: onnistunut remontti, asumismukavuuden parannus, asuntojen arvon nousu.

Jos taloyhtiö tietää, siis oikeasti tietää, oman kiinteistönsä kunnon, remontin halutun laajuuden ja aikataulun, on suunnittelun ja urakoinnin kilpailutus selkeämpää. Kun tarjouspyyntö on riittävän yksilöity, pitää tarjouksenkin olla samalla tasolla. Talohtiö on oman remonttinsa sankari, jonka kullanarvoinen kumppani on hyvä isännöitsijä.

Huonot kellot kalkattavat niin, ettei onnistuneista remonteista kuule tarpeeksi. Niitä kuitenkin on. Taloyhtiö on saanut tilaamansa sovitun laatuisena, sovittuun hintaan ja sovitussa ajassa.

Kiinteistöposti kertoo tänäkin vuonna luotettavaan tapaansa onnistuneista ja niistä muista remonteista, korjausrakentamisen uusista tavoista ja tuotteista, kiinteistön ylläpidon ja taitavien isännöitsijöiden tärkeydestä ja hyvästä elämästä taloyhtiöissä.

Kodin täytyy olla turvallinen ja mukava, ja siihen sijoitetun omaisuuden täytyy vähintään säilyttää arvonsa. Remontit ja niihin valmistautuminen ovat lähtökohtaisesti pelkästään hyviä asioita. Taloyhtiöillä, isännöitsijöillä, suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla on käytössään aiempaa enemmän työkaluja, joiden avulla remontit saadaan vastaamaan kunkin kiinteistön ja sen asukkaiden tarpeita ja maksuvalmiutta.

Näihin työkaluihin ja korjausrakentamisen muihin uusimpiin oivalluksiin tutustutaan Korjausrakentaminen-tapahtumassa 6.helmikuuta Helsingin Wanhassa Satamassa. Kiinteistöposti on paikalla kuuntelemassa paitsi korjausrakentamisen ammattilaisia myös taloyhtiöiden väkeä; tervetuloa juttelemaan ja kertomaan kuulumisia taloyhtiön arjesta!

Facebooktwitterlinkedinmail