Projektiuutiset uudistui

Oletko jo saanut käteesi uusimman Projektiuutiset lehden?

Me tavoittelimme sisällön ja ulkoasun uudistustyössämme sellaisia adjektiiveja kuin moderni, kiinnostava, asiallinen, asiantunteva, luotettava, selkeä. Olemme tyytyväisiä saavutuksiimme, mutta samalla koko ajan valmiina johonkin uuteen; palaute ja vinkit ovat oikein tervetulleita.

Projektiuutiset ilmestyy tänä vuonna seitsemän kertaa aikaisemman kuuden sijaan. Satsauksemme sopii hyvin viime päivien uutisiin, joiden perusteella valoa kohti mennään.

Rakennusalan suhdanneryhmä Raksun raportin mukaan rakentamisen käänne parempaan on selvästi nähtävissä: asunto-, liike- ja teollisuusrakentaminen vilkastuvat, ja pieniä hyviä merkkejä on myös maa- ja vesirakentamisessa.

Raksu ennustaa koko rakentamisen kokonaistuotannon kasvavan tänä vuonna kolmesta neljään prosenttia. Uusia asuntoja aloitetaan 28 000 – 29 000, ja asuntojen korjausrakentaminen kasvaa hieman aiempia vuosia hitaammin mutta silti parin prosentin verran. Raksuun kuuluu ministeriöiden lisäksi muiden muassa Kuntaliitto, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Raksu-joukkoon kuuluu myös Rakennusteollisuus RT, joka teki omankin suhdanteiden välitarkistuksensa helmikuussa. RT:n mukaan neljä viimeistä vuotta supistunut rakentaminen on muuttamassa suuntaa: tänä vuonna on luvassa 2,5 prosentin kasvu.

RT toteaa, että rakentamisen näkymät ovat tällä hetkellä kaikista toimialoista valoisimmat, vaikka rakennusyritysten tilauskannat ovat edelleen alle normaalitason. Rakentaminen on nyt poikkeuksellisesti kansantalouden veturi. Siihen sopii hyvin Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n vasta julkaistu selvitys, jonka mukaan 86 prosenttia rakennetun ympäristön diplomi-insinööreistä pitää työtilannettaan vakaana tai melko vakaana ja 95 prosenttia sanoo olevansa melko tai erittäin tyytyväinen työtehtäviensä sisältöön.

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja

Projektiuutiset 1 – 2016

Facebooktwitterlinkedinmail