Rakennusalan trendit -raportti: Rakennusaloitusten arvo kasvaa yhdeksässä ja pienenee yhdeksässä maakunnassa

Q4 - Rakennusalan TrenditRPT Docu Oy:n uusimman, vuoden 2019 viimeistä vuosineljännestä koskevan Rakennusalan trendit Q4-raportin mukaan ilmoitettujen rakentamisaloitusten arvo kasvaa 9 maakunnassa ja laskee 9 maakunnassa verrattuna vuoden 2018 neljänteen neljännekseen.

Nousijoiden joukossa ovat muun muassa Kanta-Häme (+148%), Satakunta (+143%), Etelä-Savo (+66%) ja Etelä-Pohjanmaa (+58%).

Suurilta näyttävät muutokset suuntaan tai toiseen johtuvat usein yksittäisistä suurista hankkeista, joille ei löydy vastinetta vertailuvuonna.

Q4-raportin mukaan ilmoitettujen uudiskohteiden aloitusten arvo nousee vuoden neljännellä neljänneksellä 17 % verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajanjaksoon. Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä (336 ) on sama kuin vuoden 2018 neljännellä neljänneksellä.

Korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä mutta nousua arvossa. Korjausrakentamisen aloitusten arvo on 32 % suurempi ja määrä 23 %  pienempi tämän vuoden neljännellä neljänneksellä kuin vuoden 2018 vastaavalla jaksolla.

Koko vuoden 2019 rakennusaloitusten arvo tulee FaktaNet Live -tietokantaan kerättyjen arvioiden mukaan olemaan noin 14,3 miljardia euroa, mikä olisi samaa luokkaa kuin vuonna 2018 aloitettujen rakennushankkeiden arvo.

Rakennusalan trendit Q4 -raportti perustuu tietoihin, jotka RPT Docu Oy:n tutkijat ovat saaneet rakennushankkeiden päättäjiltä viimeistään 17.9.2019. Rakennushankkeiden aloituksiin ja etenemiseen liittyviä tietoja päivitetään FaktaNet Live -tietokantaan jatkuvasti.

Koko Q4-raportin voi tilata maksutta verkkopalvelusta http://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/ .

Facebooktwitterlinkedinmail