Rakennushankkeiden aloitusten arvo samalla tasolla kuin vuoden 2019 alussa

RPT Docu Oy:n uusimman Rakennusalan trendit Q1 -raportin mukaan uudiskohteiden aloitusten arvo vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä (3,5 miljardia euroa) on suunnilleen samalla tasolla kuin vuoden 2019 vastaavalla ajanjaksolla.

Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä (920 kappaletta) on hieman suurempi kuin vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä alkavissa korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä (-14%) mutta arvo pysyy samalla tasolla kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla.

Q1-raporttiin saatujen tietojen mukaan rakentamisaloitusten arvo kasvaa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä 10 maakunnassa ja laskee 8 maakunnassa verrattuna vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen.

Rakennusalan trendit Q1 -raportti antaa yleiskuvan rakentamisen projektitilanteesta Suomessa sekä ennusteen tulevasta kehityksestä. Raportti on helppo tapa seurata koko maan ja eri maakuntien rakennusprojekteja. Raporttiin on listattu suurimmat alkamassa olevat yksittäiset hankkeet alueittain sekä tiedot suurimmista rakennuttajista ja vuoden 2020 keskeisistä rakennusalan toimijoista.

Koko Q1-raportin voi ladata maksutta verkkopalvelusta http://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/.

Facebooktwitterlinkedinmail