Todistus on saatu

Huhti- ja toukokuussa teimme Projektiuutisia koskevan sähköisen lukijatutkimuksen. Saimme vastauksia 303 – suuri kiitos kaikille vastaajille. Vastaukset ja vapaat kommentit ovat tärkeää palautetta ja aihioita entistä paremman lehden tekemiseksi.

Lue näköislehti tästä.

Vastaajista oli rakennuttaja- ja projektinjohtotehtävissä 28 prosenttia. Rakennus- ja KVR-urakoitsijoita oli 14 prosenttia, arkkitehteja ja sisustusarkkitehteja 15 ja talotekniikan suunnittelijoita ja urakoitsijoita 15 prosenttia. Ryhmään ”muu” sijoitti itsensä 15 prosenttia vastanneista; joukossa oli muiden muassa logistiikan, rakennusvalvonnan ja tuotevalmistuksen asiantuntijoita. Vastanneista alle 50-vuotiaita oli 30 prosenttia.

Projektiuutiset saa lukijoiltaan asiantuntevuudesta arvosanaksi 8,27, luotettavuudesta 8,32 ja kuvituksesta 8,48. Eniten kymppejä keräsivät luotettavuus, positiivisuus ja kuvitus. Arvosanat ovat yhtä hyviä kuin kaksi vuotta sitten tehdyssä edellisessä kyselyssä.

Vain paperisena Projektiuutisia lukee nyt 44 prosenttia, e-lehtenä 21 prosenttia ja sekä paperisena että e-lehtenä 35 prosenttia. Tässä muutos näkyy selvästi: kaksi vuotta sitten paperilehden lukijoita oli 59 prosenttia ja pelkkää e-lehteä luki silloin 16 prosenttia.

89 prosenttia lukee Projektiuutisia työpaikalla, ja miksei lukisi, kun kyseessä on ammattilehti. Lehden tarkasti kannesta kanteen lukijoita on 15 prosenttia. Muutaman mielenkiintoisimman artikkelin lukee 57 prosenttia ja loput selailevat. 64 prosenttia vastanneista on suositellut Projektiuutisten artikkelia toiselle rakennusalan ammattilaiselle. 63 prosenttia vastanneista sanoo, että hänen lehteään lukevat myös muut. 32 prosenttia kertoo, että lehteä lukee vähintään neljä henkilöä. Projektiuutisten lukijamäärä on siis merkittävästi suurempi kuin sen painosmäärä 12 000.

Numerossa 2/2018 esitellyistä artikkeleista kyselyyn vastanneet pitivät eniten Ratinan kauppakeskuksesta Tampereella, kirjapainon muuttamisesta asunnoiksi Helsingissä ja Scandic Helsinki Airport -hotellin rakentamisesta lentokentän toimistorakennukseen.

Vastausten perusteella täällä lehden toimituksessa uskalletaan päätellä, että lukijamme ovat tyytyväisiä. Erityisen tyytyväisiä ovat Mika P., Rainer H. ja Tommi K., joille on lähtenyt vastaajien kesken arvotut lahjakortit.

Hyvää kesää kaikille!

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja

Facebooktwitterlinkedinmail