RPT_logo_2021 _1_

Projektiuutisten viimeinen numero on painossa

RPT Byggfakta Oy:n julkaiseman, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoille suunnatun Projektiuutiset- ammattilehden viimeinen numero ilmestyy 29.11.2023. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi syksyllä 1988.

 

Kuusi kertaa vuodessa ilmestynyt Projektiuutiset on esitellyt näyttävästi ja asiantuntevasti Suomen merkittävimpiä vastavalmistuneita rakennushankkeita. Lehti sai valmiiksi 36 vuosikertaa, mikä on merkittävä saavutus ammattilehdeltä, joka ei ole minkään järjestön lehti. Lehden tekemisen kulut on katettu aina ilmoitustuotoilla artikkeleiden journalismista tinkimättä.


Projektiuutiset on ollut korkealaatuinen, luotettava, kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille merkityksellinen julkaisu.

– Projektiuutisten vuosikerrat ovat historiallista suomalaisen rakentamisen dokumentointia, RPT Byggfakta Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Seppälä toteaa.

Seppälä mainitsee Projektiuutisten painetun lehden lopettamisen syiksi median digitalisoitumisen sekä ilmoitusmyyntiin merkittävästi vaikuttaneen epävarmuuden rakentamisen markkinassa jo muutaman vuoden ajan.

– Olen lehden historian päättymisestä pahoillani koko alan puolesta. Projektiuutiset ei ole ollut artikkeleissaan minkään yksittäisen toimijan asialla, vaan olemme halunneet tekstein ja kuvin luoda ymmärrystä rakennushankkeiden eri osapuolien välille ja samalla jakaa tietoa alan uusimmista ratkaisuista. En löydä markkinoilta tällä hetkellä julkaisua, joka voisi täyttää Projektiuutisten jättämän aukon, lehden päätoimittajana syksystä 2015 toiminut Jaana Ahti-Virtanen sanoo.

Projektiuutiset-brändi jatkaa kuitenkin elämäänsä projektiuutiset.fi-sivustolla.

– Uusiutuvan sivuston sisältö perustuu RPT Byggfaktan hanketietokantaan, josta nousee jatkossakin ainutlaatuista tietoa suomalaisen rakentamisen hankkeista ja trendeistä, Sampsa Seppälä kertoo.

Projektiuutisten viimeinen painettu numero ilmestyy 29.11.2023. Numero on lehdelle tyypilliseen tapaan 100- sivuinen näyttävä ja sisällöltään kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita kiinnostava julkaisu.

Historiallisessa numerossa esitellään seuraavat rakennushankkeet: TAYS:n T-rakennus (Tampere), OYS:n A-rakennus (Oulu), Break Sokos Hotel Koli Kylä (Lieksa), monitoimitalo Aarre (Lahti), Satama Areena (Kotka), Innopoli 4:n toinen vaihe eli VTT FutureHub (Espoo), liike- ja toimistojalusta Stage (Turku), Helsingin kielilukio ja Kulttuurikasarmi (Helsinki). Lehden kansikuvassa on iltanäkymä Kulttuurikasarmille, kuvaajana Mikael Lindén.