RPT_logo_2021 _1_
hero-prognose2021

RPT tutkimus kerää tiedot hankkeista vuosikymmenten kokemuksella

RPT Byggfaktalla on paras tieto kaikista suunnitelluista ja käynnissä olevista rakennushankkeista!

RPT:n tutkimustiimi kerää uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeista ajan tasalla olevaa tietoa, minkä ansiosta voimme tarjota rakennusalan toimijoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä vahvistaa tiedolla johtamista. Asiakkaamme saavat oikeat tiedot rakennusprojekteista oikeaan aikaan.

Informationsinsamling.jpg_600px-1

Kuinka keräämme tietoja?

Tutkimustiimi on toimintamme ydin ja edellytys sille, että voimme toimittaa asiakkaillemme viimeisintä, ajantasaisinta ja olennaisinta tietoa rakennus- ja maarakennusprojekteista.

Espoon ja Tampereen toimipisteissä työskentelee yhteensä noin 20 ammattilaista. Osaamisensa ja vankan kokemuksensa ansiosta heillä on laaja yhteistyöverkosto, joka luo luotettavan pohjan tiedonkeruulle.

Rakennushankkeita koskevat tiedot kerätään puhelinhaastatteluin. Tutkimushenkilöstö haastattelee viikoittain 1 000 rakennusalan päättäjää.Joka viikko:
soitamme yhteensä yli 1 000 puhelua
teemme noin 500 projektipäivitystä tietokantaan 
rekisteröimme noin 150 uutta rakennuskohdetta
seuraamme rakennusalan uutisointia noin 40 sanomalehdestä

SE_BF_Undersok1

RPT Byggfaktan tutkimustiimi

 • Seuraa kaikkia rakennushankkeita ja pysy ajan tasalla niin uudishankkeista kuin peruskorjauskorjauskohteista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa


 • Päivitämme RPT SMART -tietokannassa olevia rakennushankkeita, joiden arvo vaihtelee 10 000 eurosta yli miljardiin euroon.


 • Kartoitamme rakennushankkeet alkaen näiden kehittämisestä ja suunnittelusta aina hankkeeseen nimitettyihin konsultteihin ja urakoitsijoihin saakka.

 • Seuraamme tarjouspyyntöjä sekä välitämme asiakkaille tietoa, mistä ajankohtaiset tarjouspyynnöt on mahdollista saada.

 • Keräämme suuren määrän myös julkista materiaalia, kuten rakennuslupia, hankesuunnitelmia ja tarjouskilpailuja.

Screenshot 2023-06-20 at 17.29.49

Mihin tietoa käytetään?

Hanketietoja käytetään säännöllisesti rakentamisen markkinoiden ennakointiin. Hanketietojen avulla voidaan seurata, miten markkina kehittyy sekä miten esimerkiksi hankkeiden aloitukset ajoittuvat. Tutkimustiedolla on merkittävä rooli suomalaisen rakentamisen kokonaiskuvan määrittämisessä ja siten koko rakennusteollisuuden kehittämisessä.

Alla esimerkkejä:

 • Valtiovarainministeriön Raksu-ryhmän Rakennusalan suhdanteet
 • ROTI Rakennetun omaisuuden tila -raportti
 • EUROCONSTRUCT-ennusteet
 • Kilpailu- ja kuluttajaviraston kilpailutilannearviot
 • Rakennusalan trendit -verkkopalvelu
 • Projektiuutiset-lehti
Lähteet ja kanavat-2

Tiedot luotettavista lähteistä

RPT tutkimustiimin korvaamattomia tiedon lähteitä ovat alan yhteyshenkilöt, jotka antavat tietoa niin yksityisten kuin julkisten toimijoiden projekteista ja hankinnoista.

RPT on perustettu vuonna 1975 nimellä Rakennusalan Projektitiedosto, joten toiminta on jatkunut lähes 50 vuoden ajan. Näiden vuosikymmenten varrella olemme rakentaneet ainutlaatuisen kontaktiverkoston.

Olemme säännöllisesti yhteydessä rakentajiin, konsultteihin, urakoitsijoihin, rakennusmateriaalien valmistajiin sekä moniin muihin rakennusalan yrityksiin ympäri maata. Jatkuva tiedonkeruu henkilökohtaisten kontaktien kautta varmistaa, että saamme jokaisesta rakennushankkeesta uutta tietoa oikeaan aikaan. Käytämme tiedon hankkimiseen myös nykyaikaista teknologiaa, kuten hakurobotteja.Näet käyttämämme lähteet ja kanavat ympyräkaaviossa:

 1. 1. Tiedonantajat – keskustelemme jatkuvasti ihmisten kanssa, jotka tietävät projektista tällä hetkellä eniten ja parhaiten.
 2. 2. Esimerkkejä käyttämistämme lähteistä.
 3. 3. Käyttämämme kontaktipolut
Prosessi-1

Seuraamme projektin kaikkia vaiheita

Tavoitteenamme on seurata kaikkia rakennushankkeita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Yli 50 000 euron arvoisia rakennusprojekteja seurataan näiden eri vaiheissa kehityksestä ja suunnittelusta tarjouspyyntöjen kautta pää- ja aliurakoitsijoiden nimeämiseen asti.

Kaikki keräämämme tieto päätyy RPT SMART -hanketietokantaan, josta se on asiakkaiden haettavissa ja käytettävissä. Asiakas löytää hankkeet tietokannasta määrittelemiensä hakukriteerien perusteella. Hankkeet voi poimia esimerkiksi alueen, arvon tai rakennustyypin mukaan.

Osallistu läpinäkyviin rakennusmarkkinoihin

Meillä on ainutlaatuinen liiketoimintakonsepti, jonka tavoitteena on luoda kannattavampia kauppoja ja tehokkaampia kontakteja hankintavastaajien, ostajien ja myyjien välille rakennusalalla. Ainutlaatuista tietoa tarjoamalla pyrimme myös lisäämään alan läpinäkyvyyttä.

Läpinäkyvyys on yksi suurimmista haasteistamme sekä yksittäisissä rakennusprojekteissa että koko toimialalla. Mutta se on myös mahdollisuus, sillä meitä on monia, jotka haluavat ja joilla on mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen myönteisesti.

Haluatko julkaista hankkeesi tietopalvelussamme?


Haluatko näkyvyyttä projektillesi tietokantamme kautta?

Ota meihin yhteyttä puhelimitse 09-809911 / tutkimus, arkisin klo 8-16,  tai lähetä meille sähkö­postia osoitteeseen tutkimus@rpt.fi, niin kerromme, miten voit julkaista projektisi tietokantamme kautta.

Voit myös täyttää oheisen lomakkeen ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.