RPT_logo_2021 _1_

Näin Suomessa rakennetaan

Mitä rakennusalalla tapahtuu juuri nyt? Kuka rakentaa, mitä ja missä? Ota käyttöön maksuton palvelumme ja näe miten rakennusala kehittyy.

Rakennusalan trendit -raportti

RPT Byggfaktan julkaisema Rakennusalan trendit -raportti tarjoaa laajan kokonaiskuvan käynnistyvistä rakennushankkeista, niiden määrästä ja arvosta.

Välilehtien alta löytyvät pääkaupunkiseudun, Etelä-Suomen, Lounais-Suomen, Länsi- ja Sisä-Suomen, Itä-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin suurimmat käynnissä olevat hankkeet. Kunkin alueen TOP-listalla on mukana viisitoista parhaillaan käynnissä olevaa ja viimeisen vuoden aikana alkanutta hanketta niiden arvon mukaisessa järjestyksessä.

Alueellisilla sivuilla on mahdollisuus myös vertailla kuluvaa ja edellistä vuotta. Tunnusluvut näyttävät, miten paljon hankkeiden määrä ja arvo ovat muuttuneet verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. 

Mielenkiintoista tietoa antavat myös trendikäyrät, jotka kuvaavat hankkeiden määrän ja arvon kehitystä rakennustyypeittäin. Ne kertovat, mitä on tapahtunut esimerkiksi asuinrakentamisen, terveydenhoidon sekä liike- ja toimistotalojen segmenteissä viimeisen vuoden aikana.

Sivustolla on niin ikään mahdollista tutkia uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen osuutta sekä julkisen ja yksityisen sektorin osuutta kokonaisrakentamisessa. Rakennusalan trendit -raportin tiedot perustuvat RPT:n tutkimuksen kokoamaan RPT SMART -hanketietokantaan, jossa ovat mukana Suomen merkittävimmät kohteet.

Raportissa on mukana myös hankkeiden määrällä ja arvolla tarkasteltuna listaus rakennusalan keskeisimmistä toimijoista, kuten rakennuttajista, arkkitehtitoimistoista ja rakennusurakoitsijoista.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Ota meihin yhteyttä

09 809 911

asiakaspalvelu@rpt.fi

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin 8–16